Ananaspaj
Pajdeg
150 g smält smör eller margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 stor eller 2 små burkar krossad ananas (eller i bitar om man gillar att hacka själv...)
1 ägg
2 dl crème fraiche (turkisk youghurt funkar också)
1 dl socker man kan ta bort litegrann ifall man tycker det blir för sött)
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en form. Rör sedan ihop alla ingredienser till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i 225 grader 20-30 minuter. Servera avsvalnad med t.ex. vaniljvisp.
Bra då har man receptet. Måste baka snart det är ju så gott. Vilken fin form med blå detalj
Din goda ananaspaj...tänker göra den idag för att ta med till våra Malmökompisar ikväll. Kommer ihåg att du bjudit oss på den, mums...hoppas min blir lika bra.