Det är inte helt lätt att vara arkitekt...

Sent igår kväll satt Erik och jag och skissade på olika planlösningar till vårt hus. Jag får ofta de bästa snilleblixtarna sent på kvällen. Vet ej varför. Igår blev vi dock inte särskilt mycket klokare, trots den sena timmen. Vi vet sedan länge hur själva huset ska se ut. Erik har ritat det och jag är faktiskt rätt imponerad, måste jag säga. Men när det gäller interiören är det mycket svårare för det finns ju otroligt många sätt att ha det på, samtidigt som ytan givetvis begränsar en del. Vi har ju vissa önskemål om vad vi vill ha på undervåningen (det är just nu just den som är aktuell, eftersom vi har tänkt göra som Urban och Robban och börja med en våning och sedan ta övervåningen lite pö om pö, när vi har flyttat in - dra ett djupt andetag, meningen blev väldigt lång...) och det är lite småklurigt att få in allt.


  • Hall (som måste vara ganska rymlig, med gott om plats att hänga kläder och ställa skor)
  • Sovrum (behöver inte vara alltför stort eftersom det stora sovrummet sedan ska ligga uppe)
  • Kök (med allt som ska finnas där, plus en spis som man eldar i)
  • Matplats (med plats för minst åtta personer)
  • Vardagsrum (där soffan måste stå mot en vägg, eftersom jag är lite inne på feng shui och inte gillar tanken på att sitta i en soffa där ryggen är oskyddad, liksom TV:n)
  • Litet badrum (men dusch, toa och handfat)
  • Groventré/tvättstuga
  • Arbetsrum/bibliotek

Det är arbetsrummet/biblioteket som just nu ligger i riskzonen för att inte rymmas. Jag måste ha ett bibliotek och plats för pianot! Men det löser vi nog. Det allra viktigaste är att allt är funktionellt och utrymmeseffektivt. Vi vill inte ha en massa skrymslen som man inte kan använda till något eller som riskerar att bli en samlingsplats för skräp.


Nåväl, här är i alla fall de ritningar vi jobbat med nu men vi kommer helt säkert ändra oss flera gånger innan det är dags att börja bygga.







Kommentarer
Postat av: nina

spännande. måste kollas in närmare när inte ville skriker som han gör nu

2009-02-20 @ 10:25:28
URL: http://torrbollen.blogg.se/
Postat av: Sophia W

Hallå där kära kollega!

Läser din blogg ibland och den är underhållande som 17! Lite tankar i husdjungeln: U-kök är väldigt praktiska, nära till allt vilket underlättar när man lagar mat, plockar ur diskmaskin osv. Om ni inte vill ha en massa rum på nedervåningen sedan när övervåningen är klar, kan man ju göra så att vardagsrummet ligger vägg i vägg med ett annat rum och så kan man bara ta ner väggen sedan. Simsalabim, så har man ett stoooort vardagsrum. Ang grovtvätt, superbra med ett rtmligt sådant! Se till att det finns utrymme för en garderob och skoställ precis innanför ytterdörren. Hellre en lite smalare än för bred grovtvätt. Ytan mitt på golvet har man liksom ingen nytta av!

Ha de, vi ses imorgon!

Kram kram

2009-02-22 @ 10:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0