Herman

Äntligen har vi fått träffa vår Herman, närmare bestämt kl. 15.18 i onsdags. Det är en nätt liten sork på 3460 g och 49 cm (brås väl på mor sin...).



Sista helgen utan bebis

Det känns ju lite overkligt faktiskt att veta att nästa söndag kväll är vi tre personer som bor här. Vaknade flera gånger natten till idag och fick för mig att bebisen nog vänt sig igen och ligger med huvudet nedåt (vilket innebär att snittet blir avblåst och jag snällt får vänta på att förlossningen ska sätta igång av egen maskin), men det har den inte. Den ligger där med rumpan hårt nerkilad i bäckenet och huvudet som en kulstötarkula mot revbenen. Det svider liksom och är inte alls skönt. Men nu är det bara tre dagar kvar...

Sista dagen på jobbet

I eftermiddags inledde jag min 17 månader långa föräldraledighet. Inget mer jobb förrän tidigast augusti 2011. Nu är det dock inte så att jag sitter och jublar. Nej, jag har nog inte fattat att det faktiskt är så ännu så chocken lär ännu komma. Shit, vad jag kommer att sakna jobbet och alla kollegor. Känslan idag var ungefär densamma som sista dagen inför sommarlovet, med skillnaden att det bara var jag som upplevde denna känsla. För de andra är det en vecka som vilken som helst nästa vecka, bortsett från att de är påsklov veckan därpå.

Efter jobbet blev det en snabb sväng på stan. Var tvungen att går förbi apoteket och köpa på mig några "must haves" inför nästa vecka. Och så skulle jag köpa mjukisbyxor men det var ju omöjligt. Hittade inga alls. Får göra ett nytt försök i helgen, eller så får jag skicka Erik att göra det lite längre fram. Antar att det inte lär bli jeans på ett tag... 

Nu ska jag inta position stelopererad rygg i soffan (ungefär det enda som funkar och inte gör ont) och vänta på svärföräldrarna och svägerskan som kommer vid 22-tiden.  

I morgon...

... är det sista dagen på jobbet på ett BRA tag, ett och ett halvt år ungefär. Märklig känsla... Idag jobbade jag dessutom halvtid vilket också var en märklig känsla eftersom jag aldrig gjort det förut. Kom till jobbet vid elva och gick hem vid tre. Helt ok.

I morgon är det även sista gången jag ska till Karin innan bebisen kommer. Nu är det inte många dagar kvar...

3,6 kg bebis

Tja, vad säger man? Det är ingen spinkis där inne i alla fall. Var och gjorde ett ultraljud idag och då gjorde läkaren en viktskattning. Så nu undrar jag bara var det ska sluta. På något sätt känns 4 kg som en gräns jag inte gärna vill överskrida...

Vårfint

Att det är snö och ett par minusgrader ute är inget hinder för att göra det lite vårfint inne. Hittade det här fina kuddfodralet på Village och en matchande duk. Tjusig va?



Web-tips

När jag var i Egypten för ett par år sedan köpte jag parfymen Escada - Into the blue och blev störtkär. Den doftar lagom starkt, känns fräsch, inte alls tung och funkar både till vardags och fest. Nu börjar det dock sina i flaskan och jag blev jättesorgsen när jag insåg att den tydligen utgått ur sortimentet på Åhléns, Kicks och några andra parfymbutiker jag tittat i. Tråkigt... Men så hittade jag nordicfeel.se och där fanns den, dessutom 50% billigare än butikspris. Dessutom är det gratis frakt. Så om 3-4 dagar kommer den. Jippi!  

Lördag

Det är så himla härligt med lördag. Sov förvisso skitdåligt eftersom jag har ont som f-n i revbenen, men jag slapp i alla fall bli väckt av hunden klockan tjugo över sex (han har en inbyggd väckarklocka - värsta Skalman - som liksom aldrig slår fel, förutom ibland då) och kunde ligga och dra mig/lipa över revbenen till nästan halv nio. Då blev den en promenad i morgonsolen. Okej, det är irriterande att bli väckt av en hund som rastlöst travar omkring, sträcker på sig, ruskar sig och slickar sig på de privata delarna (ett säkert tecken på att det börjar blir bråttom ut...), men samtidigt är det väldigt mysigt att gå ut med honom. Han blir ju så glad.

Efter promenaden blev det frukost framför TV:n med friidrotts-VM. Bakade tekakor igår (recept från mor min) som blev riktigt goda så det blev sånna och en kopp te. Helgfrukost, annars är det smoothie som gäller. Tja, sedan var det bara att byta kläder och åka in till stan. Det tar tio minuter att gå till centrum, men med tanke på min betonghårda mage som inte formar sig ett dugg oavsett vilken position jag intar, blev det att ta bilen. Och tänk vilken tur jag hade idag;generösa Växjö kommun "bjöd på" gratis parkering hela helgen. Så där sparade jag minst 10 kronor... Vid tio skulle jag träffa Erika utanför Linnégallerian och sedan blev det ett par timmars shopping. Hade två saker på min lista (batteri till bankdosan och någon form av låda till bebisens strumpor och sånt smått) men kom hem med nästan tio påsar. Det blev:

* En nagelsax till bebisen
* Ett påslakanset till bebisen
* Täckstiftspennor från Make up Store
* En mintgrön necessär med vita prickar från H&M
* En vit ask med turkosa prickar till småkläderna
* Ett hårband
* En duk och matchande kuddfordral från Village
* Batteriet
* En superfin mjukisgroda i organisk bomull (första gosedjuret jag köper till bebisen)

När jag kom hem var det bara att sleva i sig lite lunch (risgrynsgröt) och sedan åka till Willys och handla. Det känns mycket märkligt måste jag säga, men nu står faktiskt två paket blöjor inne i sovrummet... 

Efter handlingen var smärtan nästan olidlig så då bröt jag ihop lite lätt och sedan blev det en tupplur. Ska till Vickan på jobbfest ikväll, så nu känner jag mig rätt utvilad faktiskt. Alla ska ha med sig lite mat. Jag skrev upp mig på sallad så den ska jag ta tag i nu. 


 

 

Helg!

Jag vet inte varför men varje gång (tja, nästan i alla fall) jag säger ordet "helg" börjar jag tänka på Smaklösas "Lucky weekend". Märkligt...

Nu är det i alla fall helg - Lucky weekend, hey hey! - och det är så SKÖNT. Har hunnit tvätta, dammsuga och damma lite så jag ska slippa göra det i morgon eller på söndag. I morgon blir det nog en sväng på stan på förmiddagen, på eftermiddagen ska vi rensa och fixa lite här hemma (nästa helg blir det fullt upp för då har Erik sin 30-årsfest och då kommer både mina och hans föräldrar) och på kvällen är det jobbfest hos Vickan.

Men nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på friidrott en stund innan det är dags att laga lite mat. Ikväll blir det kycklinggryta.

Trevlig helg!

Fikavecka

Den här veckan är det min fikavecka på jobbet. Då ska man bjuda på mackor på tisdagskonferensen och något gott (= sött/kaloririkt) på fredagen. Först var min tanke att baka saffranspannkaka, men tydligen ingår inte saffran i butikernas ordinarie sortiment när det inte är jul, så det var det ju omöjligt att hitta. Gröt hade jag dock köpt, så nu har jag två kilo risgrynsgröt i kylen. Någon som vill komma på jullunch?

Det var alltså bara att tänka om. Fram med A piece of cake och försöka hitta något som verkade gott. Fastnade för rulltårta med banan och Nutella. Shit, vilken smakkombo alltså! Köpte hem allt som behövdes och tog tag i bakningen så fort jag kom från jobbet. Det gick asbra, i alla fall i början. Men när jag skulle stjälpa upp den där förbannade kakan på det sockrade bakplåtspappret gled den av plåten och lade sig i en hög av småbitar på diskbänken. Helvete! Försökte reparera den genom att "klistra ihop" kakdelarna med Nutellan, men det var ju lögn i fan att att rulla ihop den. Slängde skiten i soporna. Sedan då? Tja, vad ska man göra? Antingen gå och köpa något i morgon bitti eller så fick jag försöka få ihop något av ingredienser som fanns hemma.

Fram med A piece of cake igen... Småkakor! Mjöl, potatismjöl, florsocker, vatten och smör. Perfekt! Det blev två sorters småkakor; kanel/socker och hasselnötter/choklad. Har inte smakat ännu så det skulle inte förvåna mig om de blev skitäckliga... Gjorde en sats kolasnittar också för de vet jag att blir goda. Hoppas nu kollegorna godtar dem...



UT!

Nu får den ta och komma ut. UT! Kanske om jag trycker lite brutalt uppe på magen? Springer i trappor riktigt våldsamt? Tvättar fönster? Hoppar upp och ner som en dåre?

Jag har verkligen gillat att vara gravid men sedan den där UVI:n som verkligen tog musten ur mig har det bara varit jobbigt. Tänk om den bestämmer sig för att stanna kvar till v. 42?! Nej, det orkar jag inte.

I morgon är det MVC igen. Får se om min journal har kommit tillrätta igen. Den försvann någon gång mellan förlossningen här och Karlskrona.  

20 dagar kvar...

Idag går jag in i v. 38 och räknas numera som fullgången. Skulle med andra ord slippa neonatal om den skulle få för sig att komma nu. Thank you God! Och slippa Karlskrona! Karlskrona är säkert en trevlig stad, men jag föredrar nog ändå att få bestämma själv vilka städer jag ska besöka och när detta ska ske...

Det här med magen börjar bli lite småjobbigt nu. Stor och hård och gör det nästan omöjligt att hitta en bekväm sitt- eller sovställning. Det skönaste är nästan att stå, men det blir ju också jobbigt efter ett tag. Dessutom har jag ont som f-n i revbenen på vänster sida så jag misstänker starkt att bebisen har varit lite väl våldsam där inne vid något tillfälle. Har hört att de faktiskt kan sparka så hårt att det blir en spricka i revbenen... Detta kan man tydligen inte göra något åt, så nu får jag väl vänta och se om det helt går över när bebisen är ute eller om jag får dras med det ett tag framöver. Så, nu har jag fått gnälla av mig lite. Det får man faktiskt, även om man haft en i stort sett smärtfri graviditet.

20 dagar kvar alltså... ( eller "men den kommer säkert komma sent för de gör de nästan alltid första gången" som vissa förstå-sig-på-are väljer att poängtera). Inbillar mig dock att min nästan "utplånade cervix" (som det står i journalen) ska snabba på det hela lite...

Måste fixa den där bilbarnstolen bara. På lasarettet här kan man hyra babyskydd för 200 kronor i nio månader - en rätt schysst deal om jag får säga det själv. Får ta det på fredag när jag ändå ska dit.

Boktips: Yacoubians hus

Idag var det dags för den femte bokträffen, den här gången hos Emma. Boken vi diskuterade heter "Yacoubians hus" och är skriven av Alaa Al-Aswany.

På baksidan kan man läsa:

"Beläget mitt i Kairos myllrande kärna ligger Yacoubians hus, uppfört på trettiotalet i europeisk stil och en gång hemvist för ministrar och miljonärer. Numera finns där alla sorters människor; en fattig men vacker kvinna som snabbt får lära sig att mäns lustar är det som styr samhället, portvakratsonen som på grund av sin bakgrund nekas inträde till polishögskolan och vänder sig mot religiös fundamentalism, chefredaktören som i varje ny man han möter försöker hitta tillbaka till det han upplevde med sin förste älskare, en korrupt rikeman som tänjer på Koranen för att tillgodose sina egna begär."

Jag gillade verkligen den här boken. Hade det inte varit för bokcirkeln hade jag med största sannolikhet aldrig kommit i kontakt med den, så jag är glad att jag har läst den. Det bästa med boken tycker jag är beskrivningarna av karaktärerna och miljöerna i Kairo. Har man varit där kan man riktigt känna kaoset, dofterna och riktigt se framför sig myllret av människor. Helt klart läsvärd.

Jag ger den 4/6 i betyg.


Yacoubians hus


Kvick kaffekaka

Fick det här receptet av en kollega och det har blivit en storfavorit här hemma. Man kan göra den i en bakform eller i muffinsformar. Det är mycket enkelt och går snabbt att göra.

Ingredienser till 8 muffins eller en liten bakform:

Smet

1 ägg
1,25 dl socker
1,25 dl mjölk
2 msk smält smör eller margarin

2,5 dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver

"Smulor"

0,75 dl farinsocker
1 tsk kanel
1 msk mjöl
1 msk smält smör eller margarin
1,25 dl hackade valnötter

Vispa ägg, socker, mjölk och smör. Rör sedan ner mjöl, salt och bakpulver (som man först blandar i en skål).
Häll hälften av smeten i formen.

Blanda ihop "smulorna" och bred över smeten. Häll sedan resten av smeten ovanpå.

Grädda i 200 grader, 15 minuter för muffins eller 20-25 min. för bakform.





Tillbaka på jobbet

Efter ett sportlov som plötsligt blev nästan två veckor långt var jag tillbaka på jobbet idag. Fullt ös från första till sista minut kan jag säga. Det är ju alltid en del att ta vara på när man har haft vikarie några dagar. Men nu har jag läget under kontroll och det känns skönt. Möttes av två tjejer i 9:an som tydligen hade saknat mig. Sånt värmer verkligen. Kommer att sakna mina små änglar när jag går hem på mammaledighet. Får se hur länge jag lyckas hålla mig från jobbet innan jag måste dit och träffa alla igen.

Nu är det i alla fall helg och det ska bli skönt (tro det eller ej...). Ska på bokträff hos Emma i morgon, fika med Erika på söndag och på eftermiddagen bär det av till Nöbbele och ett försenat födelsedagskalas. Julia fyllde år i måndags. 

Och apropå Julia så måste jag ta en sväng till stan nu och se om jag kan hitta en bra present. Hm... Vad tusan ska jag köpa??? 

NEEJ! Det är inte sant!

När jag vaknade i morse var det alldeles ljust ute och jag blev så himla glad. Äntligen börjar mörkret ge med sig! Sedan kom solen och det var så fantastiskt fint ute. Himlen var klarblå och solen började direkt smälta snön så det började droppa från taken. VÅR! Tog en promenad med Douglas och njöt av det härliga vädret. Men vad hände sedan? Jo, det började snöa. Så nu är det åter igen en massa skitsnöflingor i luften och våren kom plötsligt att kännas sådär hopplöst avlägsen igen... Gråter nästan en skvätt.

Mina kära kollegor

Nej, jag bloggar inte på arbetstid. Jag är hemma idag och vilar upp mig efter pärsen med uvi:n. Blev mer eller mindre beordrad att stanna hemma någon extra dag. Men shit, vad konstigt det känns att vara hemma och inte känna sig så jättedålig. Som om jag skolkar från jobbet liksom. Men det gör jag inte, för jag hade mer än gärna varit där idag. Ännu mer saknar jag det med tanke på alla gulliga mess jag fått de senaste dagarna. Hur ska jag klara mig utan mina underbara kollegor i ett och ett halvt år?

Det var mig en seg jävel...

Urinvägsinfektionen alltså. Fyra dagar tog det, dvs. en hel kur. Fy fasen vad jobbigt! Hoppas jag slipper fler nu. Fyra veckor kvar...

RSS 2.0