Fikavecka

Den här veckan är det min fikavecka på jobbet. Då ska man bjuda på mackor på tisdagskonferensen och något gott (= sött/kaloririkt) på fredagen. Först var min tanke att baka saffranspannkaka, men tydligen ingår inte saffran i butikernas ordinarie sortiment när det inte är jul, så det var det ju omöjligt att hitta. Gröt hade jag dock köpt, så nu har jag två kilo risgrynsgröt i kylen. Någon som vill komma på jullunch?

Det var alltså bara att tänka om. Fram med A piece of cake och försöka hitta något som verkade gott. Fastnade för rulltårta med banan och Nutella. Shit, vilken smakkombo alltså! Köpte hem allt som behövdes och tog tag i bakningen så fort jag kom från jobbet. Det gick asbra, i alla fall i början. Men när jag skulle stjälpa upp den där förbannade kakan på det sockrade bakplåtspappret gled den av plåten och lade sig i en hög av småbitar på diskbänken. Helvete! Försökte reparera den genom att "klistra ihop" kakdelarna med Nutellan, men det var ju lögn i fan att att rulla ihop den. Slängde skiten i soporna. Sedan då? Tja, vad ska man göra? Antingen gå och köpa något i morgon bitti eller så fick jag försöka få ihop något av ingredienser som fanns hemma.

Fram med A piece of cake igen... Småkakor! Mjöl, potatismjöl, florsocker, vatten och smör. Perfekt! Det blev två sorters småkakor; kanel/socker och hasselnötter/choklad. Har inte smakat ännu så det skulle inte förvåna mig om de blev skitäckliga... Gjorde en sats kolasnittar också för de vet jag att blir goda. Hoppas nu kollegorna godtar dem...



Kommentarer
Postat av: NIna

Det är ju fan att det går skit när man ska gör´si´till.

Jag tror småkakorna är fantastiska, har ätit dina goda småkakor förr.

Kram på dej raring

2010-03-11 @ 20:51:29
URL: http://ninaruthstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0