Middagstips?
Här är det:
Grekisk kyckling (4 port.)
4 kycklingfiléer
smör/margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
2 dl hönsbuljong (½ tärning + 2,5 dl vatten tog jag och det blev rätt lagom)
50 g fetaost
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
8-10 svarta oliver med kärna
Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan på ett fat. Skala och hacka löken (pressa om det är vitlök) och fräs den i smör. Tillsätt buljongen., mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i yoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen ca 10 minuter. Garnera med oliver och smulad fetaost. Servera med pasta.
Tips 1! Jag gjorde på två kycklingfiléer (eftersom vi bara var två som skulle äta) men gjorde sås för fyra. Det blev rätt lagom, annars hade det nog blivit snålt.
Tips 2! Salta försiktigt, om man inte gillar salt väldigt mycket förstås, för både sojan och buljongen är ju rätt salta.
verkar gott - det ska jag prova