Lägenhetsrenovering - del 4 (vardagsrummet)

Bland det finaste i vår lägenhet när vi flyttade in (mycket konstig svenska, men ni förstår nog vad ag menar...)  var golvet. Det var ett fint, riktigt parkettgolv. Inget laminat eller annat trams. Det skulle absolut få ligga kvar, något annat vore otänkbart. 

Det som däremot skulle åtgärdas var tapeterna (ljusgula) och listerna (bruna). Sedan behövdes givetvis färgen runt fönster och dörrar bättras på lite. 

      


Det var nu som vår tanke om gotlandstema kom till. Det vi till slut bestämde oss för att göra var att putsa två väggar och tapetsera två i svart/vitt. Vi skulle även sätta fast två hyllor av drivved som vi hittat vid Kinnervik (i Lummelunda, Gotland). Stig kom och hjälpte oss med putsen, resten fixade vi själva. Han kan verkligen allt, min svärfar, ni ska få se i nästa inlägg.
 



      


Resultatet blev precis som vi hade tänkt oss och det är många som har varit här som tycker att just de putsade väggarna är fina. Det blir liksom liv i dem. Först var vi på jakt efter någon slags belysning som kunde lysa upp vissa delar av väggen och på så sätt skapa ännu mer liv, men vi hittade inget vi tyckte om så nu får det vara som det är.   
  



Möbler från IKEA, skinn (kuddarna och det hela skinnet) från Gotland




Bord, stolar och matta från Nilssons i Lammhult,
tavlor från La Vie och hylla från Kinnervik




Drivved, hög lykta från IKEA, ljuslyktor Höganäs från Strömbergshyttan, vas från Erikshjälpen, fuskgrönt från Village och en sten från en strand på Gotland någonstans.


      

Canvastavlor från Extrafilm, hyllan har jag byggt, svart lampskärm från GeKå's (foten IKEA), ljusstakar och lykta från Indiska, korgar från Åhléns, grenar från stranden nedanför Fridhem.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Här är den där adressen: http://www.styleroom.se/album/877

Skitsnyggt! Vi hade tänkt ha grått i sovrummet och sen fick vi se det här så då spikade vi det.. =)

2009-03-18 @ 21:40:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0