Rensa i röran

Jag tror det finns en bok med samma titel, typ "Rensa i röran med feng shui". Men detta är inget boktips utan bara en liten rapportering om vad jag ägnat min kväll åt. Jag avskyr verkligen när det börjar bli svårt att kontrollera ordningen omkring sig på grund av att det ligger en massa skräp överallt. Ibland får jag sådana panikryck så jag bara MÅSTE rensa - NU!


Ikväll var det klädkammaren som fick en genomgång av skräp. Det behövdes, kan jag säga...


      


Av någon anledning hade jag samlat på mig en himla massa sånt tunt prasselpapper som man slår in ömtåliga saker i Det kan ju vara bra att ha någon gång... Dessutom hade jag sparat en hel drös med kartonger av olika slag, t.ex. skokartonger, någon kartong till en väckarklocka och till ett prydnadsägg. Så det var jag ute med i pappersåtervinningen. Jag rensade även ur bland kläderna. En hög med sånt som gick direkt i soporna och en som ska gå till Röda Korset eller något. Julia ska få kolla igenom dem först bara. Och så gjorde jag mig av med några handväskor som jag ändå aldrig använder.

Det blev till slut tre kassar med skräp som åkte i soporna/återvinningen och en kasse med kläder.  Det kändes bra.



Jag fick ett tips en gång på hur man kan göra om man har svårt att göra sig av med saker:

1. Lägg alla prylar som man sällan eller aldrig använder i en kartong
2. Tejpa igen kartongen och skriv på dagens datum
3. Ställ kartongen på ett ställe där man inte ser den så ofta, t.ex. på vinden eller långt inne i förrådet

Om man inte öppnat kartongen på minst två år gör man sig av med den direkt, utan att först öppna och se vad man en gång lade ner i den. 

Jag har själv inte testat eftersom jag inte brukar ha så svårt för att rensa bort gamla prylar, men det låter i alla fall inte så dumt.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0