Mandel- och äppelbullar



Gör såhär:

1 sats vanlig vetedeg 

100 g smör eller margarin
1 dl råsocker
1 msk kanel
2 skalade och rivna äpplen
200 g mandelmassa

Kavla ut degen när den har jäst ca 60 min (till dubbel storlek). Rör ihop fyllningen och bred på. Rulla degen till en rulle och skär i ca två cm tjocka skivor. Lägg i bullformar och låt jäsa under duk ca 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen 10-15 min.  

Extra roligt blir det om man lägger bullarna i fina formar. Jag hittade dessa med färgglada hjärtan på Lagerhaus.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0